MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 1.

Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego ciasta: mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Całość szybko zagnieć rękami w zwarte ciasto, owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.

Zobacz również

Jerzy Brzozowski doceniony za kultywowanie tradycji kawaleryjskich

Jerzy Brzozowski doceniony za kultywowanie tradycji kawaleryjskich

Kiedy Wschodnia Obwodnica Wrocławia zostanie w końcu ukończona?

Kiedy Wschodnia Obwodnica Wrocławia zostanie w końcu ukończona?

Polecamy

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę