MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W czasie powstania kawa była na wagę złota. Kucharki w...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Kawa w Powstaniu Warszawskim

W czasie powstania kawa była na wagę złota. Kucharki w kuchniach polowych stosowały zamiennik napoju. Wytwarzały go z uprażonych i zmielonych żołędzi. Na zdjęciu widoczna jest kobieta napełniająca paczki z kawą w fabryce Henryka Francka w 1942 roku.

Zobacz również

Białostocka pielęgniarka zginęła w wypadku. Internauci składają kondolencje

Białostocka pielęgniarka zginęła w wypadku. Internauci składają kondolencje

Miejska Garażówka Katowice w plenerze

Miejska Garażówka Katowice w plenerze

Polecamy

Nowa funkcja w nawigacji we współpracy z policją. Na czym polega?

Nowa funkcja w nawigacji we współpracy z policją. Na czym polega?

Arena Mistrzów w Gliwicach już niedługo. W jakie gry odbędzie się turniej?

Arena Mistrzów w Gliwicach już niedługo. W jakie gry odbędzie się turniej?

Grillowanie w tym roku może być tańsze niż rok temu! Zobacz, jak zaoszczędzić

Grillowanie w tym roku może być tańsze niż rok temu! Zobacz, jak zaoszczędzić