Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Scenariusze spadku: Puszcza i Cracovia jeszcze niepewne swego

Scenariusze spadku: Puszcza i Cracovia jeszcze niepewne swego

Bikini fitness. Największy sukces sądeczanki w sportowej przygodzie. Gratulował Akop

Bikini fitness. Największy sukces sądeczanki w sportowej przygodzie. Gratulował Akop

Polecamy

Mistrzostwa Europy Pokemon już w ten weekend. Zobacz, gdzie obejrzeć

Mistrzostwa Europy Pokemon już w ten weekend. Zobacz, gdzie obejrzeć

Zaskakujący komunikat w Messengerze o ustawieniu kodu PIN. O co chodzi?

Zaskakujący komunikat w Messengerze o ustawieniu kodu PIN. O co chodzi?

Zgłaszanie kolizji w aplikacji mObywatel. Kiedy moduł będzie dostępny?

Zgłaszanie kolizji w aplikacji mObywatel. Kiedy moduł będzie dostępny?