Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cytrusy nie przestają być modne, zwłaszcza, że w ich...
fot. Crystalweed cannabis/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Cytrusowe fuzje

Cytrusy nie przestają być modne, zwłaszcza, że w ich skórkach występują skuteczne związki antywirusowe. Największa uwaga skierowana jest na mandarynkę, ale do topowych dodatków należy też japońska cytryna yuzu, limonka, grejpfrut czy pomarańcza. Ich smaki i aromaty świetnie komponują się ze sobą oraz szeroką gamą składników dań wytrawnych i słodkich. Cytrusy są nieodłączne w modnych probiotycznych napojach, zwłaszcza kombuczy wytwarzanej na grzybie herbacianym. Warto zwrócić też uwagę na inne fermentowane napoje – oprócz tych tradycyjnych to także kefir wodny uzyskany na kryształkach japońskich.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Przemkowie, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Przemkowie, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Sulejowie, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Sulejowie, (21.04-27.04.2024)

Polecamy

Przegląd tygodnia od 29.03 w Kostrzynie nad OdrąTygodniowy przegląd prasy w Kostrzynie nad Odrą, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Kostrzynie nad OdrąTygodniowy przegląd prasy w Kostrzynie nad Odrą, (29.03-4.04.2020)

Przegląd marca w Kostrzynie nad Odrą, Przegląd prasy z Kostrzynie nad Odrą w marcu

Przegląd marca w Kostrzynie nad Odrą, Przegląd prasy z Kostrzynie nad Odrą w marcu

Przegląd tygodnia od 15.03 w Kostrzynie nad OdrąTygodniowy przegląd prasy w Kostrzynie nad Odrą, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Kostrzynie nad OdrąTygodniowy przegląd prasy w Kostrzynie nad Odrą, (15.03-21.03.2020)